Prešov hostí Dunaferr v Pohári EHF, Štochl mierne favorizuje Maďarov

13.11.2009 Celý región

Hádzanári Tatrana Prešov sa v nedeľu (18.00) predstavia v prvom zápase 3. kola Pohára EHF na domácej palubovke proti maďarskému Dunaferru SE.
Odveta bude na programe o týždeň neskôr v Dunaújvárosi.
Slovenský majster má za sebou náročný týždeň - v utorok vyhral v najvyššej maďarskej súťaži v Gyöngyösi 36:28, vo štvrtok si poradil v stretnutí slovenskej extraligy s Košicami 40:35 - navyše hladinu okolo zeleno-bielych rozvírila aj Európska hádzanárska federácia, ktorá zverejnila, že sa bude zaoberať výkonom arbitrov z odvety 2. kola prešovského dvojzápasu s islandským Framom Reykjavík.
V obidvoch dueloch strelecky zažiaril reprezentačný krídelník Radoslav Antl. V medzinárodnom dueli zaznamenal 9 gólov, v "generálke" pred pohárom ešte o osem viac. Súboj s Košicami mal poslúžiť ako náročnejší tréning, no nebolo to tak. "Určite sme si predstavovali, že to bude voľnejší zápas. Zle sme bránili, nepomáhali brankárom a ani im to veľmi nešlo. No vždy hovorím, že najlepším tréningom na také dôležité nadnárodné súperenie, aké je pred nami, je samotný zápas. Verím, že proti Dunaferru, ak sa zlepšíme vzadu, budeme úspešní. "
Šarišania nad Dunaferrom v piatom kole Budapest Bank ligy na zvíťazili na jeho palubovke 32:31, ale Antl zdôrazňuje: "Liga je liga a pohár je pohár. Nemôžeme ich dávať dokopy. Pohár má svoje pravidlá a iný náboj. Riaditeľ klubu Tibor Szalai vie, s kým budú mať Prešovčania dočinenia. "Dunaferr je silný tím s bohatou hádzanárskou históriou. Dlhé roky tretím najlepším v maďarskej lige. Oporou v bránke je Roland Mikler, v poli Kornél Nagy, ďalej slovenský reprezentant Michal Kopčo, či dvojica maďarských exreprezentantov Miklós Rosta a József Kemény. Jednoducho sa pred nimi musíme mať na pozore od prvej do poslednej minúty, vypracovať si čo najväčší náskok... Lebo v odvete v Dunaújvárosi to potom o týždeň nebude prechádzka ružovým sadom, to si buďme istí už teraz. Skôr naopak. "
Kouč Dunaferru Vilmos Imre mal strach, aby sa jeho mužstvo pod nátlakom náročného programu nepoložilo v Prešove fyzicky. "Za dvadsaťosem dní odohráme deväť zápasov. Takže s trochou zveličenia by som mohol povedať, že preskakujeme takmer bez tréningov z jedného zápasu do druhého. Mužstvo potrebuje veľkú výdrž, aby tento nápor zvládlo. Šesť-sedem hráčov to nemôže utiahnuť, preto očakávam aj od zvyšku kádra sebavedomú hru. V zápase proti Prešovu sa pokúsime čerpať z posledného vzájomného duelu a uhrať výsledok, ktorý nám poskytne reálnu nádej na postup. Musíme sa zlepšiť v útočnej hre a dať si pozor na pasáže, keď si naši kľúčoví hráči budú musieť oddýchnuť. "
Oba kluby osobne dobre pozná aj brankárska jednotka slovenského národného tímu Richard Štochl - v Prešove pôsobil v rokoch 1994-98 a v Dunaferri strávil sedem celých sezón a len cez leto odtiaľ prestúpil do slovinského Celje. "Myslím si, že by to mohol byť pomerne vyrovnaný dvojzápas, no osobne mierne favorizujem Dunaferr. Síce má mladé družstvo, jeho tréner, ktorého dobre poznám, preferuje rýchlu hádzanú. treba sa dať napríklad pozor na to, že bleskovo po inkasovanom góle rozohrajú protiútok. Pravdepodobne rozhodne to, ako sa súperom podarí využiť domáce prostredie. Osobne si myslím, že ligová prehra s Prešovom nič neznamená, keďže v dueloch s Tatranom maďarské tímy nebodujú, berú ich viac-menej ako prípravné, " zdôraznil Štochl, ktorý bude už v sobotu musieť čeliť v rovnakej súťaži ako Prešov strelcom ukrajinského Záporožia.
 

Vyberte región